Activiteiten Giethoorn

Wie aan Giethoorn denkt, denkt aan varen. Maar er is meer te doen in Giethoorn. Denk dan bijvoorbeeld aan een lekker hapje eten bij ons paviljoen of een barbecue met de vriendengroep of familie aan het mooie meer. Bovendien bieden wij een scala aan leuke, ontspannende, creatieve en originele workshops en activiteiten. Bekijk hieronder ons complete aanbod. Natuurlijk adviseren wij u graag. Neem gerust contact met ons op.

Boogschieten in Giethoorn

 

Historisch & Cultuur

Entree bij edelstenen- en kristallenmuseum “De Oude Aarde”. In overleg is een rondleiding door het museum mogelijk vanaf 10 personen. Voor kinderen zijn er speciale arrangementen. €4,00 p.p.
Entree bij historisch museum “Museum Giethoorn ‘t Olde Maat Uus”. In overleg is een rondleiding door het museum mogelijk vanaf 10 personen. €7,50 p.p.
Wandelen door Giethoorn met gids. (1 uur, vanaf 10 personen) €6,50 p.p.

Strategisch & Strijd

Puzzeltocht per punter door Giethoorn en de prachtige omgeving. Aan de hand van de vragen wordt de route duidelijk. Er zijn kennisvragen, puzzels, observatievragen en instinkers. Na afloop is er een prijsuitreiking waarbij het team met de meeste goede antwoorden wint! (1,5 uur, vanaf 10 personen) €7,50 p.p.
Outdoor Escape Game ‘Narcos’. In meerdere teams strijd je tegen de organisatie van Carlos E. Per fluisterboot en doormiddel van een app ga je voor de meest strategische route, los samen met je team opdrachten en puzzels op. De winnaar is het team wat de meeste punten verdient heeft en gaat er met de prijs vandoor. (2 uur, Download de app op je eigen telefoon, volledige batterij nodig) €21,50 p.p.
Schattenjacht. Met fluisterboten vaart u naar de startlocatie. Op verschillende locaties in Giethoorn liggen schatten verstopt. Deze munitiekistjes zijn gevuld met lekkere snacks en drankjes. Naast het munitie kistje vind u ook een letter. Alle letters verzameld? Vorm het gezochte woord en wordt winnaar. Het is dan "wie het eerst komt, wie het eerst maalt". (3,5 uur, vanaf 15 personen) €28,50 p.p.

Natuur & Familie

Fietstocht van 20 km door Giethoorn en haar prachtige omgeving. Vaar vanaf Smit’s Paviljoen naar de startlocatie. Huur van een Fiets met versnellingen + routekaart inbegrepen. (3 uur, vanaf 6 personen). €12,50 p.p.
De fietstocht met E-Bike ervaren. Vaar vanaf Smit’s Paviljoen naar de startlocatie. Ontvang de routekaart en ontdek de Giethoorn en haar prachtige omgeving. (3 uur, vanaf 6 personen) €19,00 p.p.
De hele middag gebruik maken van de diverse boten die wij ter beschikking hebben. Dit zijn fluisterboten, kano’s, sups, waterfietsen, punters en zeilpunters. Inclusief routekaarten. (2,5 uur). €10,00 p.p.
Suppen. Met de boot gaat u naar het surfstrandje in Giethoorn. U krijgt hier eerst een wetsuit en een korte uitleg en gaat dan zelf een uur Stand Up Paddling door de prachtige omgeving. Na afloop kunt u gebruik maken van warme douches om uzelf op te frissen voordat u terugvaart. (2,5 uur, aantal personen in overleg) €29,50 p.p.
Sup clinic. Met deze clinic leer je de basisvaardigheden van het suppen. Onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur wordt er na een theoretische instructie geoefend op het water. Na wat oefenen maak je samen een leuke tocht door Giethoorn. (2 uur, vanaf 2 personen) €34,50 p.p.
Midgetgolf. Met fluisterboten en een routekaart (of onze puzzeltocht) vaart u naar de golfbaan. Hier speelt u een wedstrijdronde van 18 holes met verschillende hindernissen die u in zo min mogelijk slagen aflegt. (2,5 uur totaal, minimaal 10 personen. Met punters in plaats van fluisterboten duurt deze activiteit 3 uur en kost € 11,00 per persoon) €13,50 p.p.
Handboogschieten of Kruisboogschieten. Met fluisterboten en een routekaart (of onze puzzeltocht) vaart u naar de schietbaan. “Archery” is een eeuwenoude sport waarbij pijlen worden weggeschoten naar een doel met behulp van een boog. (2,5 uur, vanaf 10 personen. Met punters in plaats van fluisterboten duurt deze activiteit 3 uur en kost € 12,50 per persoon) €15,00 p.p.
Solex rijden. U rijdt door een prachtige omgeving en voor even gaat u terug in de tijd. Zonder dat het u energie kost kunt u genieten van alles om u heen. Met behulp van een GPS ontdekt u Giethoorn en omgeving op een leuke manier. (2 uur, vanaf 2 personen, rijbewijs noodzakelijk, met fluisterboten i.p.v. eigen vervoer naar de start locatie is € 10,00 extra p.p.) €37,00 p.p.

Workshops

Workshop klomp decoreren. Beschilder je eigen houten klomp met jouw eigen creatie van het Gieterse logo of laat je je fantasie de vrije loop, het is beide mogelijk. ‘Souvenir klompjes’ 2 x 12 cm € 31,00, decoratieve klomp € 31,00, twee decoratieve klompen € 41,00 of draag klompen € 61,00. €31,00 p.p.
Workshop mozaïeken. U krijgt uitgebreid uitleg en hulp bij het bewerken van de lijst van een spiegel of dienblad. Na afloop heeft iedereen een eigen, met mozaïek gedecoreerd werkstuk om mee naar huis te nemen. (2 uur, vanaf 8 personen. Workshop van 3 uur: € 41,00 p.p.) €31,00 p.p.
Schilder workshop Bob Ross. In anderhalf uur leert u de basistechnieken van het schilderen zoals Bob Ross dit deed. Na afloop mag iedereen zijn of haar eigen werkstuk mee naar huis nemen. (1,5 uur, vanaf 8 personen. Workshop van 2,5 uur: € 41,00 p.p.) €31,00 p.p.

Grote groepen

Vlotbouwen en –varen. Een paar tonnen, een paar balken en een bos touw is alles wat u nodig heeft. Wie laat zijn vlot als eerste te water en wie bevaart zijn vlot het beste? Of u nu een nat pak haalt of het droog houdt, het is altijd een spetterend succes! (1,5 uur, vanaf 30 personen) €26,00 p.p.
Bushcraft workshop. Wordt meester van alle basisvaardigheden van survival: Het bouwen van een bivak, kampvuur maken, blaaspijp schieten en kompas lezen. (1,5 uur, vanaf 15 personen) €26,00 p.p.
Activiteiten-keuzeprogramma. Gezellig samen zijn en ondertussen de mogelijkheid hebben om verschillende activiteiten te doen. Wij denken graag met u mee om een passend programma in elkaar te zetten met leuke activiteiten. (2 uur, vanaf 40 personen. 4 uur, € 47,50 p.p.) €27,50 p.p.
Mobiele klimtoren. Vakkundig gezekerd en begeleid klimt u tegen onze klimtoren van 8,5 meter omhoog. Er zijn meerdere klimroutes met verschillende moeilijkheidsgraden. (2 uur, vanaf 30 personen) €29,50 p.p.
Teamspelen meerkamp. In teamverband strijd u tegen elkaar met verschillende uitdagende vaardigheden. Een 4-tal activiteiten, toegespitst op communicatie, samenwerking, kracht en fanatisme wisselen elkaar af. (1,5 uur, vanaf 15 personen). €27,50 p.p.

Actief voor grote groepen

Kratstapelen. Stijg tot ongekende hoogte! Vrees niet, je zit goed vast en je wordt goed gezekerd. Het doel is een zo hoog mogelijke toren te bouwen en om het moeilijk te maken, sta je er zelf bovenop! (2 uur, vanaf 15 personen) Prijs op aanvraag
Waterskieën. Per boot kunnen er 4 personen per uur waterskieën. Er zijn maximaal 5 boten beschikbaar. Vooraf krijgt u een uitgebreide “droge instructie”. Wetsuits en waterskies zijn kostenloos te gebruiken. U zorgt zelf voor vervoer van onze parkeerplaats naar de locatie (7,4 km). Prijs op aanvraag
Drakenbootrace. Een drakenboot is een 12 meter lange, open kano met een drakenkop op de boeg. De professionele stuurman heeft een trommelaar en 10-16 peddelaars nodig om hoge snelheden te halen. Na een oefenronde barst het spektakel los en strijden de teams onderling om de winst. (2-4 uur, vanaf 40 personen) De drakenbootrace is ook mogelijk in combinatie met The Battle-Teambuilding Prijs op aanvraag
FLYBOARDEN op het meer! Beleef nu hoe het is om over het water te vliegen. Onder begeleiding van twee professionele instructeurs wordt u van alle informatie, tips en kledij voorzien. Naderhand zijn warme douches beschikbaar. Het mooie aan flyboarden is dat het voor iedereen mogelijk is; van jong tot oud, groot of klein, iedereen kan flyboarden! (2,5 uur inclusief instructie en omkleden. Verlenging in overleg) Prijs op aanvraag

 

De genoemde activiteiten kunnen wij in overleg voor u organiseren als onderdeel van een arrangement.

Bij grote groepen zijn meerdere activiteiten tegelijkertijd mogelijk.

Reserveer een activiteit