Wat te doen in Giethoorn als het regent

Wat is er te doen wanneer het regent in Giethoorn? Dat is een vraag die ons vaak wordt gesteld. Hoewel ons kikkerlandje in de zomer veel dagen met warme temperaturen kent, kan plotselinge regen veel zomerse activiteiten belemmeren. Daarom bieden wij ook leuke activiteiten in Giethoorn aan wanneer het regent, geschikt voor elke doelgroep. Zo kunt u Giethoorn gaan ontdekken op een hele andere, maar leuke manier!

Eten en drinken in Giethoorn

Genieten van een hapje en een drankje? Dan bent u bij Smit’s Paviljoen helemaal op het juiste adres. Met een geweldig panorama uitzicht op het natuurgebied biedt Smit’s Paviljoen heerlijke lunch- en dinergerechten voor ieder wat wils!

Lunch

Om weer vol met plezier deel te nemen aan de geplande activiteiten in de middag, is een stevige lunch in de middag natuurlijk erg belangrijk. Wandel gezellig binnen om te genieten van ons heerlijke menukaart met onder andere pannenkoeken, vers belegde broodjes of een frisse salade. De mogelijkheden voor een lunch zijn bij ons zeer divers.

Komt u lunchen met een groep? Kies dan voor een heerlijk lunchbuffet van Smit’s Paviljoen. Kies een uitgebreid buffet en wij verzorgen het tot in de puntjes. Jullie hoeven alleen maar aan te schuiven!

Voor groepen vanaf 8 personen

Voor groepen vanaf 10 personen

Trakteer uw kinderen en uzelf met ons heerlijke pannenkoekenbuffet!

Naast de heerlijke pannenkoeken op de menukaart bieden wij ook een uitgebreid pannenkoekenbuffet aan voor groepen vanaf 10 personen. Versier de pannenkoeken zelf met kleurige lekkernijen of ga voor een hartige pannenkoek met spek. Hoeveel u en uw kinderen eten maakt niet uit, het aantal pannenkoeken is onbeperkt.

Diner

Bij de afsluiting van een geweldige dag mag een heerlijk diner natuurlijk niet ontbreken. Ons menukaart staat vol met heerlijke gerechten! Geniet van een heerlijke Varkens Rib Roast met warme honing mosterd saus of ga voor een verrukkelijke zalmfilet met groene asperges.

Voor groepen vanaf 10 personen kunt u genieten van ons heerlijk basisbuffet die zelf aan te vullen is met aanvullende eisen zoals soep, vlees, vis of koude gerechten. Genieten van een gezellige barbecue aan het water? Dan is ons barbecuebuffet een uitstekende keuze! Bij Smits Paviljoen kunt u zelf bepalen uit welke vleesgerechten uw barbecue bestaat. Wij maken vervolgens de barbecue compleet met verschillende populaire bijgerechten. Voor speciale wensen of lekkere suggesties voor op de barbecue kunt u altijd contact met ons opnemen.

Bel ons

Activiteiten & Workshops in de regen

Ondanks de regen bieden wij verschillende activiteiten en workshops aan om Giethoorn op een leuke en actieve manier te ontdekken. Onze activiteiten zijn geschikt voor diverse doeleinden; van jong en oud, voor kleine en grote groepen.

Ontspanning en historie

Ontdek het edelstenen- en kristallenmuseum ‘’De Oude Aarde’’ waar historie en ontspanning tot één komen. Sinds 1969 zijn hier de mooiste edelstenen, mineralen en fossielen verzameld die voor u tentoon gesteld worden. Je ontdekt hier onder andere de versteende boomstam uit Amerika, de Amethist geode uit Brazilië en het grootste ei ter wereld!

Om een leuk inkijkje te krijgen op het leven zoals het vroeger was, is het Historisch museum ‘’’t Olde Maat Uus’’ echt een aanrader! Ga terug in de tijd en ontdek hoe het leven destijds was. Er is een film, museumwinkeltje met koffiehoek en voor kinderen is er genoeg te beleven.

Actie en plezier

Naast de historische activiteiten bieden wij ook wat actievere activiteiten aan. Tijdens de verschillende workshops kunt u de basistechnieken onder de knie krijgen.

  • Workshop mozaïeken
  • Workshop schilderen
  • Bushcraft Workshop
  • Workshop Staphorster stipwerk

Neem ook deel aan ons avondvullende spelshow. Speel alleen of in teams tegen uw collega’s, vrienden of familie. De quiz bestaat uit diverse vragen, filmpjes en muziekfragmenten. Met behulp van een digitaal kastje kunt u de op de beamer geprojecteerde vragen beantwoorden.

Aanvragen

Kosten activiteiten en workshops

Graag willen weten wat de kosten zijn van de vele activiteiten en workshops die wij aanbieden? Bekijk dan ons complete lijst met alle activiteiten en workshops. Of vul ons onderstaande contactformulier in. Wij denken graag met u mee!

Neem contact op

 

Vraag een activiteit aan